LACROSSE IS NOT CANCELLED

Door corona is praktisch gezien zowat alles afgeschaft. Ook in de sportwereld staat alles op z’n hoofd. Zo worden voetbal-, basketbal- en vele andere sportwedstrijden afgeschaft of verzet naar een andere datum.

Sinds een halfjaar geleden ben ik een sport beginnen spelen die niet zo veel mensen kennen. Lacrosse. Een sport die heel bekend is in Amerika en is overgewaaid naar onze omstreken. De meeste mensen zullen de sport kennen uit de serie Teen Wolf.

Ik had me enorm hard voorbereid op de wedstrijd die mijn team en ik hadden een tijd geleden, maar die ook jammer genoeg afgezegd is geweest. Ook alle trainingen zijn moeten stoppen. Betekent dit dan dat we niet meer kunnen trainen? Tuurlijk niet! Lacrosse is een teamsport, dat wel, maar er zijn veel manieren waarop je alleen kan gaan oefenen op je lacrosse skills.

De meest bekende techniek in de lacrosse wereld is het wallballen. Waar je met je stick, een bal en een muur kan oefenen op je passes en op eventuele trucjes tijdens het passen. Aangezien we dankzij de quarantaine heel veel tijd hebben doe ik dit dan ook bijna dagelijks. In de tuin hebben we een grote muur waar ik dagelijks toch een uur spendeer aan wallballen. Op een bepaalde manier is het vrij therapeutisch, even volledig je hoofd leegmaken en je focussen op je sport en je techniek is een zeer rustgevende manier.

Mocht dit artikel je hebben aangesproken om de sport eens een kans te geven, neem dan zeker eens contact met me op na heel deze coronacrisis!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
‘We zagen de verhuis niet als drama, maar als opportuniteit’