Bescherming triagepost te Westerlo

Vrijwilligerswerk geeft me rust!

Geen paniek! Ik ga je niet – zoals iedereen al doet- vertellen hoe slecht het gaat met onze mensheid door COVID-19… Nee integendeel! Ik laat je weten dat vrijwilligerswerk me juist tot rust brengt.

Let’s start at the very beginning…

Mijn beide ouders werken in de zorgsector en lopen al een maand de benen onder hun lijf uit (btw: ik heb zoveel respect voor alle zorgverleners, virologen, laboranten, winkelbediende,…) ik dacht: “Ik wil niet blijven thuis zitten in mijn luie zetel! Ik wil ook een handje toesteken!”.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik luisterde even rond bij mijn contacten in de zorgsector en kwam al snel bij de triagepost in Westerlo terecht. Ik woon in Tongerlo, een deelgemeente van Westerlo. Wel, dat kwam goed uit! Ik mocht meteen beginnen als poortwachter.

Poortwachter??

Het was de bedoeling dat ik de Covid-patiënten uit hun auto ging halen, ze veilig naar binnenbracht en uitleg gaf. Ook moest ik ze hun handen eerst laten ontsmetten en een mondmasker laten aandoen. Daarna begeleidde ik ze naar het kabinet waar de dokter op hen zat te wachten. Eens het onderzoek gedaan was, leidde ik hen terug naar buiten en ontsmette ik alles.

Dat was zo ongeveer mijn dag. Van 13u tot 19u. Dat heb ik een paar dagen gedaan.

Om eerlijk toe te geven was het toen vrij rustig, ik kreeg max 15 patiënten over de vloer en dat stelde mij gerust.

Ik dacht: ” We hebben het hier allemaal wel onder controle!”

Met spijt in het hart merk ik nu iets anders… we hebben het nog altijd wel onder controle als je naar het aantal bezette bedden op de intensief care kijkt maar als je kijkt hoeveel mensen er al overleden zijn..

Maar goed, we moeten sterk blijven en blijven volhouden! Dat is de grootste boodschap!

STAY SAFE, STAY HOME

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Vegetarische kerstmaaltijden swingen de pan uit