“Ik wist dat de lockdown er aan zat te komen”

Voor Louise-Marit verandert er veel tijdens de quarantaine.

Als je een lief hebt tijdens de lockdown, is het niet makkelijk om hem te zien. Louise-Marit (18) kent dat verhaal. Ze vertelt hoe het voelt om elkaar lang te moeten missen en wat voor oplossingen ze hebben gevonden om het draagbaarder te maken.

“Ik heb mijn vriend zes weken niet meer gezien. We zijn ondertussen zes maanden samen. Toen de lockdown van start ging, was hij bij mij. Het was de bedoeling dat hij bleef slapen, maar die dag ging hij naar huis.” Louise-Marit wist dat het niet lang meer ging duren tot ons land in quarantaine ging. “Ik heb familie in Spanje, dus we kijken regelmatig het Spaanse nieuws. In Spanje waren er al veel mensen getroffen door het coronavirus, dus ik wist dat de lockdown er aan zat te komen. Ik was niet geschrokken toen het bij ons begon.”

Afspreken is voor later

Louise-Marit en haar vriend spreken niet af, ook niet op anderhalve meter afstand. “We zijn allebei bang om besmet te raken en zo onze gezinnen te besmetten. We zijn bang van het virus dus we blijven het liefst veilig binnen. Om ons bezig te houden hebben we een app gevonden. ‘Plato’ is een app waarmee je spelletjes kan spelen met meerdere personen, tijdens het spelen videochatten we om terwijl ook wat leuk te praten.” Haar vrienden mist ze ook hard. “Elke vrijdag ging ik uit met mijn vrienden. Ik was bijna nooit thuis, nu is het een hele aanpassing om thuis te zitten en mezelf bezig te houden.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
City Camping Antwerp
Antwerpse City Camping blijft zeker tot 2025 open