“De sfeer op luchthavens is angstaanjagend.’’

Alex Chichkarev (44) die op vakantie ging naar Moskou moest onmiddellijk het land verlaten om zo snel mogelijk naar Brussel te keren vanwege COVID-19.

Wanneer besefte je dat de situatie met COVID-19 erger werd en je zo snel mogelijk moest terugkeren?

“Dat besefte ik einde maart. Toen ik het nieuws hoorde van de Russische lockdown wist ik dat ik snel moest terug vliegen naar België. In Rusland nemen ze lockdown heel erg serieus en dan weet je dat je hier niet weg komt’’.

“Het was niet makkelijk om een vlucht terug te boeken. Gelukkig, kon ik op 27 maart ’s nachts een vlucht nemen naar Brussel via Aeroflot. Ik heb wel heel erg lang moeten wachten en bijna alle vluchten werden geannuleerd. Ik zat bijna vast.”


“De vlucht van Moskou naar Brussel ging goed. Wat me heel erg opviel dat het hele vliegtuig leeg was. Alleen ik en 5 anderen zaten alleen op een vliegtuig waar normaal gezien 200 mensen minstens op kunnen zitten.”

Hoe was het om in deze moeilijke tijd te vliegen?

“Ik ben niet iemand die bang is maar de sfeer die er rond hangt bij luchthavens is angstaanjagend. Je voelt de angst van de mensen rondom je maar het goede is dat ze daarom een grote afstand houden van elkaar en mondkapjes met handschoenen dragen.”

Nu dat je terug bent, wat ben je van plan om dezer dagen thuis te doen om de tijd door te brengen?
“Ideeën creëren met mijn werk. Maar natuurlijk ook sporten, boeken lezen, af en toe een film kijken en gezelschapspellen spelen met mijn familie! Dit is een mooie tijd om samen door te brengen met familie en daar moeten we van genieten.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Ashley (20): “We willen niet nog eens zeven weken apart leven”