Brief ontvangen

“Op kamp gaan in de natuur en in een tent slapen, dat kweekt een groepsgevoel dat je niet zomaar kan nabootsen”

Ook de scouts is niet immuun voor de impact van de coronacrisis. Door de opgelegde zelfisolatie is het niet mogelijk om elke zondag naar de scouts te gaan. Een groot gemis volgens scouts-leider Julie: “Ik mis vooral het contact met de leden en de andere leiding.”

“De kindjes hangen keihard aan ons, je komt zondag aan op de scouts en dan komen ze jou een knuffel geven. Dat mis ik wel”, aldus Julie.

Hannah is het met Julie eens: “Je krijgt echt veel terug van de kinderen. Ze zien jou ook als een voorbeeld.” Vorige week stuurde een van Hannahs leden haar een briefje. “Ik had niet verwacht dat dat zo’n impact op mij zou hebben.”

“Wat ik absoluut niet mis is het vroeg opstaan op zondagen”, vertelt Julie. Hannah heeft hier minder last van, maar als het slecht weer is dan kijkt ze er wel tegenop om naar buiten te gaan. “Dat is niet leuk voor ons en niet leuk voor de kinderen.”

Waarom is scouts belangrijk?

“Scouts helpt je met het aftasten van je grenzen”, legt Julie uit. “Op de scouts kan alles en moet niets.”
Hannah legt de functie van scouts ergens anders: “Het brengt mensen samen uit verschillende klassen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen elkaar, iedereen moet mekaar respecteren.”

“We proberen de leegte nu op te vullen door elke zaterdag opdrachtjes te geven”, zegt Hannah. “Zo houden we het groepsgevoel levend.” Julie’s scouts heeft dat de eerste weken ook gedaan met de kleintjes. Ze zette wekelijks een opdracht in hun Facebook-groep. “We hebben ook eens een challenge gedaan: om het meest paaseitjes eten.” Maar na een paar weken werden de kinderen minder enthousiast. “Je merkt dat na een paar weken de kinderen niet meer meededen. Dat snap ik natuurlijk.”

Gaat het zomerkamp dit jaar door?

“Wij zijn volop bezig met de kampvoorbereidingen”, aldus Julie. “Is dat realistisch? Wij hopen dat. En het is natuurlijk ook nog twee maanden voor het zover is.”

Hannah’s scouts is iets terughoudender: “Daar zijn wij op dit moment nog niet mee bezig. We wachten allemaal een beetje het nieuws af.”

“Er zijn veel ouders die het zomerkamp wel kunnen gebruiken”, legt Julie uit. “Het is een heel goedkope kinderopvang waarbij je kind twee weken op kamp kan gaan.”

“Ik zou vooral het kampgevoel missen”, stelt Hannah. “Echt op kamp gaan in de natuur en in een tent slapen, dat kweekt een groepsgevoel dat je niet zomaar kan dupliceren.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Sigaretten in vuilbak
Stad Antwerpen maakt alle stedelijke sportterreinen rookvrij