“Ik ga hierna met nog meer plezier op café”

Een nieuwe wereld sinds de quarantaine, dit heeft de ogen van Arielle Cohen geopend. De 22-jarige studente Orthopedagogie aan AP Hogeschool Noord leert stap voor stap op een lager pitje te leven. Een routine waarbij ze zowel productief als genietend door het leven kan gaan, helpt haar in deze tijden van ‘social distancing’.

“Het leven voor corona was heel erg druk. Ik kwam echter wel vrienden tegen en kon op café gaan en feesten. In quarantaine leef ik veel rustiger. ’s Morgens studeer ik en de rest van de dag doe ik wat ik wil. Ik lees, ik ga wandelen met de hond en we puzzelen samen met het gezin. Dingen die ik ervoor amper of zelfs nooit eerder deed. Na de quarantaine wil ik naast school en werk deze activiteiten proberen vol te houden, door eventueel vaste momenten in te lassen.

Door deze crisis heb ik anders leren kijken naar de mensen. In deze tijden merk ik op hoe mensen echt zijn. Ze zijn soms heel egocentrisch en bemoeien zich met dingen die niet hun zaken zijn. Als ik met de hond ga wandelen en soms wat langer wegblijf, dan hebben mijn buren vaak commentaar en vragen ze zich af waar ik was.

Een leven zonder sociaal contact heb ik nooit voor mogelijk gehouden. Soms is het leuk, soms ook niet. Ik kan genieten van momenten voor mezelf, maar mensen hebben elkaar nodig. Dat merk ik nu zo hard op. Ik ga hierna veel meer plezier hebben aan op café gaan (lacht).”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Zakje geluk
Geluksbrengers