KNS

Antwerpen verboden terrein voor skaters? “Het is gewoon een klaagpolitiek geworden”

Het Theaterplein in Antwerpen werd de afgelopen maanden intens gebruikt door jongeren. Het ongenoegen van sommige buurtbewoners richt zich hoofdzakelijk tot skaters. De skate community, het theaterhuis het paleis en de skateshops van Lockwood starten nu een actie.

Dat doen ze door het delen van posts op sociale media tegen het skateverbod en het delen van tips om overlast tegen te gaan. Met deze actie hopen ze een skateverbod op het Theaterplein af te wenden. De vraag voor zo’n verbod werd gesteld door buurtbewoners na overlast.

Mitch Avonts (26), store manager van skatewinkel Lockwood, heeft deze actie tegen het skateverbod mee doen opstarten. Als vertegenwoordiger van de skateshop Lockwood wilt Mitch vooral dat er een overeenkomst komt tussen de skaters, buurtbewoners en de stad Antwerpen. Want een skateverbod willen ze kost wat kost vermijden.

“Voorlopig zijn we niet ten strijd aan het trekken tegen de stad, wij stellen ons op als partner. We gaan ervoor zorgen dat het plein proper blijft zodat er niets is om over te klagen. Voor de rest denken we dat we gewoon constructief moeten samenwerken.”

Eerder werden op verschillende plaatsen op de Antwerpse Scheldekaaien door de stad Antwerpen skatestoppers geplaatst. Het gaat om ijzeren haken die op de rand van de trappen worden geplaatst, waardoor skaters niet verder kunnen glijden met hun skateboard. Deze skatestoppers kwamen er ook op aanvraag van buurtbewoners die klaagden over geluidsoverlast.

“Het is nu gewoon een klaagpolitiek geworden, iedereen zit thuis en maakt voor het minst ruzie. Tegenover vroeger was er meer verdraagzaamheid.”

Of het skateverbod daadwerkelijk ingevoerd zal worden op het theaterplein is voor de skaters nog bang af te wachten.  

Auteurs | Yassin Akouh, Robbie Maes, Noah Bovée

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Van links naar rechts: Louise Anthonissen, Hasan
“Op weg naar België werd mijn diploma gestolen”