Een Magische Stage op de Holy Grounds of Tomorrowland

Live Today Love Tomorrow Unite Forever, het klinkt jullie waarschijnlijk bekend in de oren. Ik deed mijn stage bij Tomorrowland One World Radio. De officiële zender van onze Belgische trots. Geloof me vrij, de magic is real! Ben jij benieuwd hoe ik van een complete EDM leek plots stond te dansen naast Dimitri Vegas & Lost Frequencies? Lees hier meer over de stage die al je dromen waarmaakt…

MIJN EERSTE DAG

Eerlijk? Mijn eerste dag was echt niet leuk! Het weekend voor ik begon had ik nog een mail gekregen van mijn stagementor dat hij mijn eerste week op vakantie zou zijn. Ik zat helemaal alleen aan een grote tafel, naast mij een tafel vol andere stagiaires. Ik moest de hele dag wachten op al mijn inloggegevens en de enige die ik die dag sprak was Stijn, de andere mentor. Gelukkig stelde hij mij gerust dat dit de normale gang van zaken was, maar ik heb me zelden zo onnuttig gevoeld. Uit pure verveling besloot ik dan maar Netflix te kijken.

Het werd beter met de dag, maar de eerste week was moeilijk. Ik ben vooral creatief aangelegd, techniek is moeilijk voor mij. Ik leerde de basis van de scheduler Music Master en de eerste week was een enorm zoekproces. Mijn oma zei altijd: “Alle begin is moeilijk!” en dat heb ik die week even ter harte genomen. Tijd bracht raad en de spanning zwakte af. Fijne collega’s zorgde ervoor dat ik me steeds meer op mijn gemak voelde en na een weekje kwam ik met plezier naar kantoor.

MIJN EERSTE PUBLICATIE

One World Radio is niet de basic radiozender zoals we hem allemaal kennen. Het nieuws kennen wij hier niet, of toch niet in mijn team. Onze radio is 24 op 24, 7 op 7 muziek met amper reclame en het minimum aan praatjes. Voor het nieuws is er een ander team, maar ook dat kan je alleen lezen op onze website en app. Publicaties kan ik hier dus niet zetten, wat ik doe is meer redactioneel werk en dingen zoals het schedulen van muziek, websites updaten, spotify playlisten maken,… Vergeet dus jouw idee over een radio redactie, want dat is alles wat One World Radio niet is. 

EEN BIJZONDERE ONTMOETING

En of ik bijzondere mensen heb ontmoet… Een week nadat ik mijn stage begon kreeg ik een mailtje met de mededeling dat ik mee mocht naar de Franse Alpen voor de tweede editie van Tomorrowland Winter. Het was een unieke ervaring en een rollercoaster aan emoties. Ik kreeg de unieke kans om verschillende artiesten te interviewen en te ontmoeten. Dansen naast Lost Frequencies en een babbeltje met Kölsch in de lift was plots de normaalste zaak van de wereld.

OEPS, FOUTJE

Fouten maken is menselijk en je kan er natuurlijk alleen maar van leren. Zo maakte ik de fout om ongeveer 50 audiobestanden verkeerd te exporteren.

We waren in het begin van mijn stage toen ik de opdracht kreeg om nieuwe pub outs te maken. Alles klonk top, tot de mixer mijn geëxporteerde bestanden beluisterde. Ik ging er vanuit dat mijn standaard instellingen juist stonden, maar door één foute klik had ik ongeveer 50 audiobestanden in mono geëxporteerd. Dit zorgde ervoor dat alles veel minder vol klonk en ik alle pub outs opnieuw moest maken en correct moest exporteren. Ik heb sinds die dag altijd mijn exportspecificaties 3-dubbel gecheckt.

VEEL GELEERD

Wat ik niet leerde op school heb ik de afgelopen maanden geleerd op de redactie van One World Radio. Zo leerde ik muziek schedulen in Music Master, maar ook hoe ik jingles & pub outs moest maken en hoe een online platform in zijn werk gaat. Ik leerde communiceren in groep en mensen te wijzen op hun fouten zonder mij schuldig te voelen. Ik leerde om enkele uren stil te zitten en om me op de nodige momenten te focussen. Ik leerde dat op een kantoor niet enkel stijve harken in maatpakken zitten en dat de ‘real worklife’ toch wel behoorlijk pittig is. Ik leerde dat plezier maken er af en toe ook bij hoort, maar vooral dat je bijzondere mensen ontmoet die iets bijdragen aan je leven.

ANEKDOTE

Mijn stage mocht ik afsluiten met een fantastische, mega zotte avond met mijn collega’s. Charlotte De Witte speelde een tien uur lange set in Flanders Expo in Gent waar we naartoe mochten voor een ‘werkveldonderzoek’. Later die nacht zouden The Chainsmokers een set komen draaien in Hasselt na hun show op Paaspop. En ja hoor… GUESS WHAT!? Om 2u00 reden we naar de andere kant van Vlaanderen, speciaal voor een glimp het Amerikaanse DJ-duo.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Take a seat on Thursday, concerten in uw woonkamer