RecAP van een bruisende eerste dag: “Ik ben geschrokken van het enthousiasme van de mensen”

De kop is eraf! Op de AP Hogeschool werd De Warmste Week succesvol ingezet. De eerste radioshow ging live en de eerste poppetjes en kaartjes verkochten als zoete broodjes. De studenten blikken alvast terug op een eerste geslaagde dag.

Het was een raar beeld in het EMI. Niet de traditionele gang vol tafels en computers, maar een enorm televisiescherm vulde de ruimte. Op dat scherm vond de eerste activiteit plaats: de Wii herontdekken. Nog eens bowlen, tennissen of boksen met je favoriete mannetjes, zoals je dat enkele jaren geleden steevast elk weekend deed.

Geschrokken van de inzet

Naast Wii-spelletjes spelen, was er ook de start van de verkoop van poppetjes of kaartjes. De opbrengst hiervan gaat integraal naar De Warmste Week. De eerste dag maakte ook meteen plaats voor de eerste onderschatting. Zowel de poppetjes als de kaartjes vlogen de deur uit.

Dit was onze leukste show tot nu toe

‘APlossers’ Zoë en Siel

“Het verbaasde mij hoeveel mensen zich wouden inzetten voor onze actie”, vertelt Sien. “Ik ben echt geschrokken van het enthousiasme en de nieuwsgierigheid naar ons initiatief toe. Dat maakt het nog fijner. Mensen waren zowel enthousiast over onze kaartjes, als over de Wii.  Na enkele keren iemand aan te spreken, viel die stress ook van mij af. Ik kijk alvast uit naar de rest van de week.”

De spits afbijten op de radio

Zoë (rechts) en Siel (links) waren maandag van 12 uur tot 13 uur te horen op Radio CrAP.
Zoë (rechts) en Siel (links) waren maandag van 12 uur tot 13 uur te horen op Radio CrAP.

Nog een andere vuurdoop binnen deze Warmste Week. Siel en Zoë mochten de spits afbijten op de radio. Tussen 12 uur en 13 uur stonden zij voor de luisteraars klaar als ‘De APlossers’. Naast enkele van hun favoriete nummers te draaien, spelen zij ook verzoekplaatjes af. Zoë en Siel kijken alvast glunderend terug op hun eerste show en noemen het hun leukste show tot nu toe, inclusief een kleine blooper.

Morgen is er opnieuw een radioshow gepland. Tussen 12 uur en 13 uur staat er weer een nieuw team voor jullie klaar. Tussen 12 uur en 14 uur slepen Rune en Fraukje jouw dan weer voor de lens tijdens hun activiteit “Portretfotografie”. De hele dag kunnen jullie bij de studenten audio of tekst terecht voor een popje of een kaartje. Uiteraard is een nummertje aanvragen nog steeds mogelijk.

Vlammen maar!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Zangeres Merol treedt op in de Arenbergschouwburg
Modestudent Kasper: “Heel trots dat Merol mijn design wou dragen”