Logo Fotomuseum Antwerpen

Nightwatch : het jongerenevent dat talent in de spotlight zet

Met als thema “Repotting Roots” lanceert het Fotomuseum Antwerpen (FOMU) vandaag 17 mei 2024 haar tiende editie. Dit event is door en voor jongeren gemaakt met als doel jongeren te stimuleren als kunstenaars en organisatoren om een vernieuwende stijl van activiteiten te ontwikkelen in musea. Het event zal om 20u starten en zal doorgaan tot 3u in de nacht.

Wat is Nightwatch?

Nightwatch is een talent showcase en een coachingstraject, waarbij een team van jonge professionals (Young Entrepreneurs) de volledige leiding overneemt om jonge kunstenaars (Young Artists) te helpen, zodat ze hun werk kunnen presenteren tijdens een museum nocturne en tentoonstelling. Dit project begon in 2014 en bleek succes te hebben bij het publiek.

Wat ze willen bereiken met dit soorten events

Het doel van Nightwatch is dat ze jong talent willen ondersteunen en presenteren.
Elk jaar worden er 15 Young Artists uitgekozen vanuit meerdere inschrijvingen, voor een intensieve coaching op artistiek en productioneel vlak. Coaches en workshopbegeleiders zijn er om hun te helpen met hun ideeën uit te werken en uiteindelijk te tonen.De verantwoordelijkheid van de organisatie ligt volledig in de handen van de Young Entrepreneurs, hiermee helpen ze het FOMU om een inclusieve en relevante organisatie te blijven voor de diverse Antwerpse jongeren.

Young Entrepreneurs en Young Artists

De Young Entrepreneur zijn een samenstelling van een team met vijf jonge professionele, die het project coördineert. Zes maanden aan een stuk werken ze 1 dag per week aan het project en worden begeleid door de FOMU-buddies. De Young Artists zijn jonge kunstenaars tussen de leeftijd van 16 en 26 jaar en worden gevormd in verschillende kunstvormen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kunst en cultuur-tour voor het mentale welzijn