mijn stage bij Newsmonkey

“Van diepgaande interviews tot onverwachte wendingen: Dit was mijn tijd bij Newsmonkey”

Gedurende negen weken, kreeg ik de kans om mijn creativiteit te uiten en bij te dragen aan de sociale media kanalen van Newsmonkey. Filmen, interviewen, monteren en schrijven, hoorde daar allemaal bij.

Mijn Eerste Dag

Mijn eerste dag op stage was een mix van opwinding en zenuwen. Ik werd hartelijk ontvangen en kreeg meteen mijn eerste opdracht: een reeks video’s maken over jonge professionals. De stage vond plaats in de Ghelamco Arena in Gent, waar ik werd voorgesteld aan mijn nieuwe collega’s en een rondleiding kreeg door het indrukwekkende gebouw. Ondanks de gezonde stress voelde ik direct de drang om aan mijn project te beginnen.

Mijn Eerste Publicatie

Mijn eerste publicatie was een explainervideo die ik volledig zelfstandig heb ontwikkeld. Het was een intense ervaring omdat ik alles vanaf nul moest opbouwen, maar het eindresultaat gaf me een gevoel van trots en voldoening. Het proces van zelfstandig onderzoek doen en een creatief concept uitwerken was een waardevolle les in zelfredzaamheid.

Een Bijzondere Ontmoeting

Een onvergetelijk moment tijdens mijn stage was toen mijn stagebegeleider een interview voor mij had geregeld met een voormalige collega die bij Newsmonkey heeft gewerkt. Tot mijn verrassing bleek deze persoon een oude bekende te zijn van mijn middelbare schooltijd. Naast het interview hebben we nog eens goed kunnen bijpraten.

Veel Geleerd

Gedurende mijn stage heb ik enorm veel geleerd, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Van het verbeteren van mijn monteervaardigheden tot het plannen en uitvoeren van interviews, elke dag bracht nieuwe uitdagingen en leermomenten met zich mee. Ik leerde vooral om flexibel te zijn en snel te schakelen in een dynamische werkomgeving.

Anekdote

Een bijzondere anekdote tijdens mijn stage was toen ik een vreemd restaurant binnenstapte om jonge professionals te interviewen. Ik sprak mensen aan en vroeg of ik een video mocht maken, en tot mijn verrassing kreeg ik niet alleen toestemming, maar werd ik ook getrakteerd op een mocktail en een heerlijk dessert. Dit onverwachte moment zorgde voor een extra leuke draai aan mijn werk.

Oeps Foutje

Een komische situatie tijdens mijn stage deed zich voor toen ik onbedoeld aan de instellingen van de camera draaide tijdens een interview. Pas achteraf besefte ik mijn fout, wat leidde tot een lachwekkend moment van zelfreflectie. Deze ervaring benadrukte het belang van nauwkeurigheid en het dubbelchecken van mijn werk, zelfs tijdens de meest drukke periodes.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Belgische supporters beleven alternatieve WK-gekte