QUARANTAINE 101: WIE ZEI DAT QUARANTAINES NIET LEUK KONDEN ZIJN?

Het is duidelijk: de komende tijd zullen we onszelf moeten proberen vermaken. Na enkele dagen quarantaine door COVID-19, kampen veel mensen al met een nieuwe ziekte: ‘chronische verveling’. Hier vind je enkele tips om die verveling aan te pakken.

Kruip vanuit je kot, in je pen!

Ondanks het moderne wondermiddel ‘sociale media’, is het toch moeilijk om contact te houden met vrienden en familie. De oudere generaties hebben hier nog het meeste last van. Kruip daarom nog eens in de pen en schrijf een kaartje of brief naar diegene die je graag ziet. Laat aan je vrienden weten dat je ze mist of schrijf naar je oma dat je je snel weer zal komen volproppen met lekkere snoepjes en/of koekjes. Is schijven niet meteen jouw ding? Je kan ook voor je camera of webcam kruipen en een filmpje inzenden naar onze nationale televisiezender Één via #éénvoorallen. Zij tonen die ingezonden filmpjes elke dag om 18u.

Het is een teken van de natuur!

Dit is heus niet gemeend, maar misschien is dat hele coronavirus wel een teken van de natuur om te beginnen aan de grote kuis? De lente begon namelijk 20 maart, dus je kan gerust starten met de grote lenteschoonmaak! Nu je toch wekenlang thuiszit, is er eigenlijk geen ontkomen aan. 
Heb je een tuin? Ideaal! Als het weer wat meezit, kan je beginnen spitten, wroeten, snoeien… kortom: werken in de tuin. Dat zal even zwoegen zijn, maar wie weet kan je, als je daarmee klaar bent, nog wel wat zon meepikken en kom je bruiner uit quarantaine dan toen je erin kwam. Dan kan jij tegen die vrienden social mediaverslaafde vrienden uitpakken met jouw natuurlijke, bruine kleur.

Ongezond buiten = gezond binnen de quarantaine!

 Buiten is het dan wel gevaarlijk en ongezond, jouw gezondheid gaat er alleen maar op vooruit. Op Instagram posten heel veel mensen op hun verhaal work-outs of yogasessies. Als zij dat kunnen, waarom jij niet? Haal die yogamat dus maar boven, en als je dat niet hebt, kan dat toch ook gewoon op een tapijt of zelfs een deurmat! Het doel heiligt de middelen en Decathlon is toch dicht…
Bovendien kan je met al je gehamsterde (foei!) voedsel eens een nieuw, gezond receptje proberen?

Wamoekdoen tijdens de quarantaine?

Gesproken over Instagram: je kan fan zijn van James Cooke of niet, maar enkele dagen geleden startte hij een mooi initiatief. Hij begon de Instagrampagina ‘wamoekdoen’, waarop mensen kunnen tonen wat zij precies doen om de tijd te doden tijdens de quarantaine. Je ziet er mensen dansen, trucjes doen, koken en natuurlijk zie je Gert Verhulst sporten… terwijl hij een serie kijkt.
Ook is er nog de Instagrampagina ‘blijfinuwkot‘, waarop dagelijks enkele dingen verschijnen die jij kan doen wanneer je in je kot vast zit. Daar is geen James of Gert te bespeuren, enkel tips genummerd met hashtags, en wie houdt er nu niet van hashtags?

Waar zijn die (gewassen) handjes?!

Ach, al die technische snufjes, ze moesten toch ergens écht goed voor zijn?! Jawel, de app Spotify toont dat er ook plaats is voor humor tijdens de Coronacrisis. Want wat doe je best als het minder gaat? Er even goed om lachen! Ene Alistair Ryan maakte de ‘Covid-19 Quarantine party-playlist’ aan, die nu toch al een goede 380.000 volgers heeft. Oké, zo’n playlist lijkt misschien wat misplaatst – alle nummers hebben immers ook wat te maken met ziektes – maar wanneer je hem opzet, zal je ontdekken dat het toch wel een knallijst is. Zet die boxen dus maar luid, neem je huisgenoten bij de hand (als die handen toch gewassen zijn) en dansen maar!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Antwerpse daken
Stad Antwerpen wil publieke ruimtes op daken realiseren