kunst in stadsfeestzaal Antwerpen

10 jaar Antwerp Art Weekend

Van 16 tot 19 mei kun je in Antwerpen 70 verschillende kunstlocaties bezoeken. Hiermee promoot Antwerp Art al 10 jaar de hedendaagse kunstscene in Antwerpen. De start van het evenement zal donderdagavond doorgaan tijdens het openingsfeest in het M HKA.

Een weekend vol hedendaagse kunst

Vanaf vandaag kun je gedurende het hele weekend 70 verschillende kunstlocaties bezoeken in Antwerpen. Antwerp Art wil hiermee de hedendaagse kunst nog eens extra in de kijker zetten. Op de verschillende locaties kun je zowel artist-run ruimtes als Internationaal gerenommeerde galeries terugvinden. Ook het M HKA heeft verschillend activiteiten op de planning staan.

Het programma

Vanavond op donderdag 16 mei kun je om 21.00 het openingsfeest van het Antwerp Art Weekend bijwonen in het M HKA. In de loop van het weekend kun je op de locaties verschillende tentoonstellingen, evenementen en activiteiten gratis bezoeken. Het M HKA biedt op donderdag 16 mei gratis toegang. De dagen nadien bezoek je het museum aan een reductietarief.

Klik hier voor het volledige programma.

Een speciaal project: The Constant Cinema

Tijdens deze vier dagen projecteert Constant Now iedere dag een nieuwe film. Na de film volgt er een gesprek met de filmmakers: Ndayé Kouagou, Rosine Mbakam, Kevin Osepa en Brahim Tall. Het doel van deze gesprekken is om gezamenlijk te reflecteren en een platform te creëren waarbij kunstenaars en publiek in contact komen met elkaar.

Wil je meer informatie over het evenement? Neem dan even een kijkje op antwerpartweekend

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Holi Phagwa : Een festival vol kleur, cultuur en gemeenschap