Youtuber sticht wielerteam: TDT-Unibet vanaf 1 januari in het peloton

Vers bloed in de wielerwereld. Vanaf 1 januari zal TDT-Unibet Cycling Team het continentale peloton vervoegen. Dat meldt oprichter Bas Tietema,  bekend van het populaire youtubekanaal Tour De Tietema in een persbericht op zijn website. Naast hun missie om de wielerwereld op z’n kop te zetten, steken de oprichters van TDT-Unibet hun sportieve ambities niet onder stoelen of banken. Ze willen op termijn een vaste waarde worden in het Pro Tour circuit, net als Lotto-Dstny en Arkea-Samsic.  

Daarnaast blijft Tour De Tietema met, naast Bas Tietema zelf, Josse Wester en Devin Van der Wiel actief op YouTube, waar ze al enkele jaren veelbekeken wielercontent maken.  

“Dat is altijd de kern van ons bestaan geweest en met TDT-Unibet Cycling Team wordt dat niet anders. We gaan verder met het ontdekken van de wielerwereld en dit wordt de volgende stap. Rondom de nieuwe ploeg gaan we unieke en toegankelijke content maken voor een breed publiek, met de humor en het enthousiasme zoals je van ons gewend bent,” aldus Van der Wiel.  

Om te tonen dat het menens is, werd voormalig Nederlands pistebondscoach Hugo Haak aangesteld als sportief directeur. Hij staat in voor de professionele aanpak en begeleiding van de renners. Wie die renners zijn, wordt later gecommuniceerd. Wel bekend is dat Tietema zelf zal aantreden als renner. Na een break van drie jaar vanwege een huidprobleem, maakte hij zijn comeback vorig seizoen bij het pro-continentale Bingoal – Pauwels Sauzen. Vanaf 2023 zal de derde van Parijs-Roubaix in 2014 bij de beloften dus de kleuren van TDT-Unibet verdedigen. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Geluk in de kleine dingen