stage mediahuis

Dit was mijn unieke stage bij Gazet van Antwerpen waarbij ik mijn twee passies mocht combineren

Mijn stage bij Gazet van Antwerpen was een unieke combinatie van een stage op de videoredactie en ons eigen project: Kiez. Zo stond ik de ene dag op een politiek debat om Sammy Madhi te interviewen en mocht ik de dag nadien in de greenscreen studio uitleggen waarom Natalia’s tv-programma geschrapt is.

Mijn eerste dag

Op mijn eerste dag had ik gelukkig niet al te veel stress. Ik kende de omgeving van Gazet van Antwerpen al omdat ik hier als student werkte voor Kiez. Toen ik het gebouw van Mediahuis binnenwandelde zag ik al meteen veel vertrouwde gezichten van school die ook binnen Mediahuis stage liepen. We werden warm ontvangen en kregen samen met alle stagiaires een korte presentatie over Mediahuis. Nadien kregen we een rondleiding op alle redacties en namen we bijvoorbeeld een kijkje in de radiostudio van Play Nostalgie. Na een lekkere lunch kregen we een opleiding over Méthode, het systeem waarop je artikels publiceert binnen Mediahuis. Met onze goodiebag en volgeladen rugzak vertrokken we richting huis na een geslaagde eerste stagedag.

Mijn eerste publicatie

De eerste dagen mocht ik aan de slag met het maken van nieuwsvideo’s voor bij artikels op de website. Mijn eerste officiële publicatie was een video gemaakt uit stockbeelden, niet heel spannend dus. Op deze manier leerde ik wel hoe de opbouw van een goede nieuwsvideo in elkaar zit. Vanaf ik dit onder de knie had, mocht ik aan de slag met het maken van video’s voor de sociale media van Gazet van Antwerpen. Mijn eerste video ging over de nieuwe videoclip van Pommelien Thijs over gsm-gebruik achter het stuur. Dit was meteen ook de eerste keer dat mijn gezicht te zien was op het kanaal van Gazet van Antwerpen, best spannend!

Een bijzondere ontmoeting

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden nodigde iedereen van Kiez uit om samen te zitten over jongeren en politiek. Ze had het artikel over Kiez gelezen in de krant en had ons gecontacteerd om samen te brainstormen over de komende verkiezingen dit jaar. Deze ontmoeting vond ik een unieke kans en ik heb vol bewondering geluisterd naar wat Verlinden te vertellen had. Enkele weken later kwam ik Annelies Verlinden weer tegen op een campagnemoment van CD&V, waar we weer kort even een gesprek voerden. Nadien hoorde ik van de politiek journalist dat Verlinden mij meteen had herkend en zelfs had aangesproken met mijn naam. Wetende dat een minister tientallen meetings per week heeft, was dit toch een memorabel moment voor mij.

Veel geleerd

Ik kreeg bij Gazet van Antwerpen veel kansen gekregen waar ik heel dankbaar voor ben. Zo mocht ik vanaf de eerste weken al zelf voor de camera staan, iets wat op een stageplek zoals de VRT iets minder vanzelfsprekend is. Dit was in het begin best uit mijn comfortzone, maar door dit gewoon te doen heb ik mezelf goed kunnen bijschaven op dit vlak.

Anekdote

De laatste week van stage wilde ik nog even al mijn evaluatiedocumenten op kot nakijken. Ik wilde mijn harde schijf uit mijn rugzak halen en merkte dat ik deze niet kon vinden. Ik schoot meteen in volle paniek en zocht heel mijn kamer door zonder resultaat. Ik besefte me dat zowat alles van mijn opleiding journalistiek op deze schijf stond en het dus een ramp zou zijn moest ik deze kwijtraken. Er was nog maar één plaats waar ik kon gaan zoeken en dat was op de redactie. Zo sprong ik dus om 22 uur de tram op naar Linkeroever en kwam ik in paniekmodus de redactie binnengelopen. Gelukkig vond ik hem terug op de redactie. Eind goed, al goed, maar het heeft wel 5 jaar van mijn leven gekost.

Oeps foutje

Na de publicatie van mijn eerste video op de sociale media van Gazet van Antwerpen kreeg ik een bericht van mijn collega op de videoredactie. ‘Er staat een spelfout in de ondertiteling, ik moet de video nu offline halen.’ Dat vond ik echt balen, ik had de video net vol trots gedeeld met al mijn vrienden en familie en na slechts een uur was de video al niet meer te vinden. Gelukkig kon de video de volgende dag weer online en was ik nog steeds trots op het eindresultaat. Dit was voor mij toch maar weer een reminder hoe belangrijk spelling is.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Ex-profvoetballer Anthony Van Loo: “Waarom zou je je tanden wel, maar je hart niet laten controleren?”