Lillo: het gezicht van zij die rust zoeken middenin de bedrijvigheid van de Antwerpse haven

De haven van Antwerpen: voor sommigen een herinnering aan de dagelijkse werkdruk, voor anderen een plek van pure ontspanning. Lillo ligt middenin die haven, en is met haar 40 inwoners een van de kleinste Vlaamse dorpjes en tevens een van de enige authentieke havenstadjes. Wie brengt hier op een niet-regenachtige feestdag zijn vrije tijd door?

“Ik kom uit Lublin in Polen, maar woon nu in Antwerpen. Fietsen is echt mijn hobby. Van Breendonk, naar Brugge en in Antwerpen zelf. De haven biedt, tegenover het stadscentrum, veel meer rust en natuur. Daar hou ik van. Ik kom hier vaak fietsen, en dan neem ik mijn mama mee via FaceTime.”

Windmolens aan de oevers van de Schelde

“Ik kom hier af en toe met de fiets, maar vandaag ben ik hier met mijn gezin om met de waterbus over te steken naar Antwerpen centrum. Wij komen uit Stabroek, dus dan is dat ideaal. Lillo is een heel charmant stukje haven, ik zou het jammer vinden moest het ooit moeten wijken voor een havenuitbreiding. Zelf zou ik hier niet komen wonen, daarvoor is het hier te rustig.”

Het centrum van Lillo
Genieten van het rustgevende uitzicht in Lillo

“Mijn boot ligt hier, samen met een dertigtal andere boten, in deze kleine autonome jachthaven. We maken dus niet echt deel uit van de Antwerpse haven, ook al liggen we er middenin. Door eb en vloed verandert de stand van het water hier elke zes uur. Soms komen de boten helemaal op de bodem te staan, maar het is ook al gebeurd dat het water bijna de volledige dijk onder zetten.”

Scaldis Yacht Club in Lillo
Laagtij in de jachtclub

“Ik kom hier foto’s maken voor mijn Instagrampagina. Ik werk aan een project 2025, waarin ik mij focus op zwart-witfotografie. Iedere week maak ik een fotoreportage van een nieuw thema, en dan zet ik zes foto’s online. Deze week zijn dat foto’s van de haven van Antwerpen.

Antwerpen is sowieso een boeiende stad, maar wat de haven zo interessant maakt is de bedrijvigheid. Die vind je niet overal terug. Met mijn project wil ik tegen 2025 voldoende volgers hebben om een kleine fotografiebusiness op te starten.” Een link naar zijn Instagrampagina vind je hier.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]